Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 peperone giallo
- 1 peperone verde
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 rametto di basilico fresco, le foglie lavate e asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio
-
250 - 300
grammi di pomodori pelati a cubetti (1 cm)
lub 250 - 300 g di pomodori, tipo San Marzano a cubetti (1 cm), spellati e senza semi - 40 g di capperi sotto sale, dissalati (precedentemente ammollati in acqua tiepida)
- 50 g di olive nere denocciolate
- 320 g di spaghettini
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1774 kJ / 424 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 69.3 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50min
Penne lisce al ragù di trevisana
40 min
Pappardelle spinaci e cipollotti
40 min
Cavatelli pomodori e caciocavallo
1 godz. 30 min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 Min
Penne alla puttanesca
35min
Spaghetti al tonno
40 min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30 min
Pasta al pomodoro e peperoni
30 min
Sedanini al forno alla mediterranea
45 min
Orecchiette con pomodorini, rucola e patate
4 godz.
Penne peperoni e noci
35min