Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di scalogno
- 150 g di filetti di sgombro sott'olio sgocciolati
- 100 g di pomodorini ciliegia a metà
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 700 g di acqua
- 350 g di penne rigate di ottima qualità
-
1
rametto di origano fresco, le foglioline lavate ed asciugate
lub 1 pizzico di origano secco - 1 rametto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1682 kJ / 402 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne risottate con verdure
35min
Pasta ricotta e pomodorini
30min
Farfalle alle olive e mozzarella
30min
Farfalle ai peperoni e tonno
50min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30min
Mezze maniche affumicate
25min
Pasta rossa con gamberetti e pomodorini
30min
Caserecce allo sgombro e limone
30min
Farfalle risottate con vongole e pomodorini
30min
Fusilli ai peperoni e pancetta
40min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40min