Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 900 g di acqua circa
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di penne rigate di ottima qualità (cottura 12 minuti)
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1945 kJ / 465 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortiglioni risottati salsiccia e funghi
35 Min
Farfalle risottate con vongole e pomodorini
30 Min
Fusilli alle cozze piccanti
55min
Spaghetti cozze e limone
55min
Farfalle risottate alla boscaiola
40min
Cavatelli ai frutti di mare
1h
Penne risottate ai cuori di carciofo, prosciutto e ricotta
45min
Penne pisellini, funghi e speck
30 Min
Penne risottate con le cozze
1h 5min
Penne risottate funghi e speck
40min
Spaghetti cozze e gamberi
25 Min
Tortiglioni risottati salmone e gamberetti
40min