Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 900 g di acqua circa
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di penne rigate di ottima qualità (cottura 12 minuti)
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1945 kJ / 465 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne risottate con le cozze
1 godz. 5 min
Penne al sugo di calamari
40min
Pasta rossa con gamberetti e pomodorini
30min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 godz. 5 min
Pennette allo zafferano e gamberetti
40min
Fusilli alle cozze piccanti
55 min
Farfalle risottate con vongole e pomodorini
30min
Spaghetti cozze e gamberi
25 Min
Spaghetti cozze e limone
55 min
Amatriciana con cozze
55 min
Pasta ai frutti di mare (Bimby Friend)
35min
Spaghetti alla marinara in bianco
50min