Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo, le foglioline lavate e asciugate
- 8 gamberoni giganti freschi interi e puliti, le teste e le code separate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- 20 g di brandy
- 50 g di vino bianco secco
-
400
g di passata di pomodoro
lub 400 g di polpa di pomodoro a pezzi - 320 g di pasta tipo linguine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2485 kJ / 594 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 67.7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine al salmone e vodka
20min
Spaghetti al polpo
1h 10 min
Zuppetta di crostacei
40 min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5 min
Pepata di cozze
55 min
Tagliolini al nero di seppia con sugo ai gamberi
1h 10 min
Linguine al nero di seppia
45 min
Spaghetti cozze e gamberi
25 min
Farfalle pesto e gamberi
20min
Linguine con scampi al limone
20min
Penne al ragù di polpo
1h
Tagliolini allo zafferano con mazzancolle e pistacchi
55 min