Ragù con polpettine di pane

Ragù con polpettine di pane

4.0 30 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porzioni

Składniki

Polpettine di pane
  • 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 2 rametti di prezzemolo fresco interi e lavati
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero in polvere
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie) senz'anima
  • 250 g di mollica di pane raffermo, ammollata nel latte e strizzata bene
  • 1 uovo
  • 50 g di pangrattato
  • 100 g di farina tipo 00
Ragù
  • 50 g di carota pelata e a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di cipolla in quarti
  • 50 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
  • 60 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 800 g di passata di pomodoro
  • 200 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico zucchero

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 18.3 g
Kalorie 1891 kJ / 452 kcal
Tłuszcz 19.1 g
Błonnik 3.6 g
Węglowodany 55.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...