Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco, di piccole dimensioni
- 500 g di cozze fresche pulite
- 500 g di vongole veraci pulite
- 500 g di acqua
- ½ cucchiaio di sale grosso
- 200 g di totani puliti e a listarelle
- 200 g di moscardini puliti
- 320 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2150 kJ / 514 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 60.5 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne risottate con le cozze
1h 5min
Penne al sugo di calamari
40 Min
Pasta rossa con gamberetti e pomodorini
30 Min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5min
Tagliatelle ai funghi
1 Std.
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1 Std. 20 Min
Spaghetti ai gamberi con zucchine e finocchietto
30 Min
Farfalle risottate con vongole e pomodorini
30 Min
Spaghetti cozze e gamberi
25 Min
Riso ai frutti di mare
1 Std. 40 Min
Pasta risottata alle vongole
1 Std.