Farfalle risottate con vongole e pomodorini

4.0 44 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di scalogno
  • 900 g di acqua
  • 1000 g di vongole pulite
  • 1 cucchiaino di sale
  • 100 g di pomodorini ciliegia a metà
  • 1 pizzico di pepe macinato fresco
  • 350 g di pasta secca tipo farfalle di ottima qualità
  • 15 g di pinoli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 19.5 g
Kalorie 1803 kJ / 431 kcal
Tłuszcz 11.8 g
Błonnik 3.4 g
Węglowodany 65.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...