Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di ricotta, scolata dal siero
- 1200 g di acqua
- 250 g di pasta all'uovo secca, tipo tagliatelle
- 1 cucchiaino di sale
- 6 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1874.3 kJ / 448 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 53.1 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 702.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25min
Farfalle alle olive e mozzarella
30 min
Tagliolini alla molisana
1h 30min
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45 min
Sedanini al forno alla mediterranea
45 min
Gomiti, olive e acciughe
30 min
Pasta ricotta e pomodorini
30 min
Penne alla puttanesca
35min
Penne all'arrabbiata
20 min
Farfalle ai quattro formaggi
25min
Pasta sfiziosa
30 min
Spaghetti alla vesuviana
25min