Tagliatelle mediterranee

Tagliatelle mediterranee

4.1 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino rosso (opcjonalnie)
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 400 g di pomodori ciliegino a metà
  • 1 cucchiaino di sale
  • 300 g di ricotta scolata dal siero
  • 1200 g di acqua
  • 250 g di pasta all'uovo secca, tipo tagliatelle
  • 1 cucchiaino di sale
  • 6 foglie di basilico fresco lavate e asciugate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 702.3 mg
Białko 17.6 g
Kalorie 1874.3 kJ / 448 kcal
Tłuszcz 18.3 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Węglowodany 53.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...