Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di burro + q.b.
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 400 g di latte
- 30 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 700 g di pasta corta avanzata (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1929 kJ / 461 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle mediterranee
35 dk
Spaghetti con sugo sfizioso
20 dk
Cannelloni di maiale in sugo di verdure
1 Std. 5 Min
Lasagne all'amatriciana
2h
Rigatoni alla toranese
20 dk
Uova mimosa con sardine
35 dk
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1sa
Tagliatelle smalzade
2sa 30 dk
Pappardelle al forno con ragù di carne e ricotta
1 godz. 30 min
Pappardelle umbre al pomodoro
1sa
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45 dk