Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di burro + q.b.
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 400 g di latte
- 30 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 700 g di pasta corta avanzata (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1929 kJ / 461 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliolini alla molisana
1h 30min
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25 min
Lasagne classiche
2h
Pappardelle al forno con ragù di carne e ricotta
1h 30min
Pennette cinque cereali alle verdure CucinaBarilla
20 min
Lasagne al forno
2h 30min
Lasagne all'amatriciana
2h
Pizza saporita con uova e spinaci
2h 30min
Torta salata con bucce di patate
2h 30min
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25 min
Tagliatelle di nonna Marietta
1h
Pasta al forno classica
1h 30min