Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 600 g di filetti di cernia, senza pelle
- 50 g di cipolla bianca a pezzi
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 70 g di olive taggiasche denocciolate
- 10 g di capperi sotto sale, sciacquati
- 10 foglie di basilico fresche, lavate
- 400 g di passata di pomodoro
- 50 g di acqua
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1376 kJ / 329 kcal
- Białko
- 27.2 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetti di orata con crema di peperoni
1h 40min
Spada alle erbe con olive
40min
Orata al cartoccio con zucca e frutta secca
40min
Pesce spada alla ghiotta
40min
Filetto di orata con peperoni
25 min
Filetti di cernia con salsa al pomodoro
1h
Orata e vongole con salsa alle verdure
30 min
Anelli di totano in umido
30 min
Pesce spada all'arancia
40min
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35 min
Tonno in pesto di mandorle e olive
30 min
Bocconcini di salmone al vino bianco
30 min