Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 spicchi di aglio, a piacere
- 80 g di prosciutto crudo a cubetti (1 cm)
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di zucchine a pezzi (1,5 cm)
- 500 g di funghi champignon freschi, a metà (o in quarti se sono molto grandi)
- ½ cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe macinato fresco
- 1 cucchiaio di prezzemolo fresco tritato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 632 kJ / 151 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cicorie stufate
35min
Bietole con emulsione di pomodorini
50min
Zuppa di bietole
35min
Bocconcini di tacchino e champignon
45min
Melanzane trifolate
40min
Funghi e provolone in cocotte (per 2 persone)
40min
Uova al funghetto
40min
Carciofi alla maremmana
40min
Vitello piccante con peperoni e prezzemolo
35min
Marinatura delicata al vino bianco
15min
Fave al guanciale
35min
Contorno di funghi cremosi
35min