Sauté di champignon, zucchine e prosciutto
TM31 TM5 TM6

Sauté di champignon, zucchine e prosciutto

4.2 (27 ocen)

Składniki

  • 2 - 3 spicchi di aglio, a piacere
  • 80 g di prosciutto crudo a cubetti (1 cm)
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di zucchine a pezzi (1,5 cm)
  • 500 g di funghi champignon freschi, a metà (o in quarti se sono molto grandi)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe macinato fresco
  • 1 cucchiaio di prezzemolo fresco tritato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
632 kJ / 151 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
2 g
Tłuszcz
12 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy