Sauté di champignon, zucchine e prosciutto

Sauté di champignon, zucchine e prosciutto

4.2 29 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porzioni

Składniki

  • 2 - 3 spicchi di aglio a piacere
  • 80 g di prosciutto crudo a cubetti (1 cm)
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 300 g di zucchine a pezzi (1,5 cm)
  • 500 g di funghi champignon freschi a metà (o in quarti se sono molto grandi)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe macinato fresco
  • 1 cucchiaio di prezzemolo fresco tritato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 8 g
Kalorie 632 kJ / 151 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...