Penne risottate funghi e speck

Penne risottate funghi e speck

4.1 212 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di speck a listarelle (0.5 cm)
    100 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di funghi freschi a fettine
    370 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di acqua (vedere consiglio) + q.b.
    650 g
  • di pasta tipo penne rigate (cottura 11 minuti)
    320 g
  • di Gorgonzola a pezzi (2-3 cm)
    70 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 477 kcal / 1996 kJ
Białko 22.5 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 58.2 g
Błonnik 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...