Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di frutti di mare misti (cozze, vongole, fasolari, calamari, seppie)
- 4 scampi, puliti ed eviscerati
- 5 mazzetti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio a metà
- 1 peperoncino rosso piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 50 g di vino bianco
- 200 g di passata di pomodoro
- 600 g di acqua
- 500 g di pasta fresca tipo cavatelli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1276 kJ / 305 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsiccia e cardoncelli
55 min
Pasta rossa con gamberetti e pomodorini
30 min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 godz. 5 min
Scaloppine ai funghi
40 min
Penne con le cozze
1 godz.
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1 godz. 20 min
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
1 godz. 5 min
Trofie pesto e champignon
30 min
Spaghetti cozze e gamberi
25 min
Farfalle pesto e gamberi
20 min
Pasta ai frutti di mare (Bimby Friend)
35 min
Tortiglioni risottati salsiccia e funghi
35 min