Cavatelli ai frutti di mare

Cavatelli ai frutti di mare

4.1 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 700 g di frutti di mare misti (cozze, vongole, fasolari, calamari, seppie)
  • 4 scampi puliti ed eviscerati
  • 5 mazzetti di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio a metà
  • 1 peperoncino rosso piccante
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 50 g di vino bianco
  • 200 g di passata di pomodoro
  • 600 g di acqua
  • 500 g di pasta fresca tipo cavatelli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 20.2 g
Kalorie 1276 kJ / 305 kcal
Tłuszcz 9.4 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 34.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...