Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chimichurri Sauce
- 1 oz fresh parsley, leaves and tender stems
- 10 fresh basil leaves
- 10 sprigs fresh oregano, leaves only
- 1 oz shallots, quartered
- 3 garlic cloves
-
1
fresh Fresno chili, stem and seeds removed
lub 1 fresh jalapeño chili, stem and seeds removed - ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 ½ oz extra virgin olive oil
- 3 - 4 tsp red wine vinegar
Steak
- 24 oz flank steak
- 1 tbsp olive oil
- ½ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 4 pita breads, whole
- 32 arugula leaves, to taste (optional)
- 4 heirloom tomatoes, sliced (¼ in.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2782 kJ / 665 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Fajita Soup
50 min
South Texas Carne Guisada
1 godz. 20 min
Margarita
10min
Watermelon and Salmon Ceviche Stack
30 min
Biltmore Chicken Posole
1 godz. 30 min
Chimichurri Pork Filet with Warm Rice Salad
13h 20min
Jalapeño and Lime Chicken Burger with Corn Smash
1h 15min
Peruvian Steak Bowl with Aji Verde
1h
Cantina Salsa
5min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13h 20min
Beef Empanadas
1 godz. 10 min
Jalapeño Popper Dip
1 godz. 10 min