
Urządzenia i Akcesoria
Chimichurri Steak Pita Sandwich
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
Chimichurri Sauce
-
fresh parsley leaves and tender stems1 oz
-
fresh basil leaves10
-
fresh oregano leaves only10 sprigs
-
shallots quartered1 oz
-
garlic cloves3
-
fresh Fresno chili stem and seeds removed1
-
salt½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
extra virgin olive oil3 ½ oz
-
red wine vinegar3 - 4 tsp
Steak
-
flank steak24 oz
-
olive oil1 tbsp
-
salt to taste½ tsp
-
ground black pepper to taste¼ tsp
-
pita breads whole4
-
arugula leaves to taste (optional)32
-
heirloom tomatoes sliced (¼ in.)4
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
665 kcal /
2782 kJ
Białko
44 g
Tłuszcz
35 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Picnic
10 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Możesz także polubić...
Tzatziki
20 min
Basil Pesto
10 min
Romaine Salad with Blue Cheese and Prosciutto Dust
45 min
Steak with Peppered Parmesan Sauce and Roquefort Potatoes
50 min
Fish Tacos
45 min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13 godz. 20 min
Chimichurri Roast Chicken
1 godz. 20 min
Creole Style Jambalaya
1 godz. 10 min
Peruvian Steak Bowl with Aji Verde
1 godz.
Margarita
10 min
Habanero Salsa
10 min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25 min