Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chimichurri Sauce
- 1 oz fresh parsley, leaves and tender stems
- 10 fresh basil leaves
- 10 sprigs fresh oregano, leaves only
- 1 oz shallots, quartered
- 3 garlic cloves
-
1
fresh Fresno chili, stem and seeds removed
lub 1 fresh jalapeño chili, stem and seeds removed - ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 ½ oz extra virgin olive oil
- 3 - 4 tsp red wine vinegar
Steak
- 24 oz flank steak
- 1 tbsp olive oil
- ½ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 4 pita breads, whole
- 32 arugula leaves, to taste (optional)
- 4 heirloom tomatoes, sliced (¼ in.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2782 kJ / 665 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25 Min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13 godz. 20 min
Garlic Herb Marinade and Dressing
10min
Chicken Fajita Soup
50 min
Guacamole
5min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13 godz. 20 min
Margarita
10min
Slow Cooked White Chicken Chili
2h 10min
Grilled Steaks with Red Pepper Sauce
25 Min
Carolina BBQ Chicken with Skillet Cornbread
3h 25min
Jalapeño Poppers
1h
Cantina Salsa
5min