Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oz fresh parsley, chopped
- 1 oz garlic cloves
-
1
tsp dried oregano
lub 2 tsp fresh oregano, leaves only - ½ tsp fresh rosemary
- 1 oz fresh basil
- 3 ½ oz red onion
- 1 oz celery, cut into pieces (3 in.)
- 2 oz carrots, cut into pieces (3 in.)
- 2 oz red bell pepper, cut into pieces (3 in.)
- 14 oz canned chopped tomatoes (approx. 1 can)
- 1 tbsp tomato paste
- 1 heaping tsp fine sea salt
- 1 tsp fresh ground black pepper
- 1 tsp dried red chili flakes, to taste
- 1 tsp sugar
- 1 dried bay leaf
- 1 oz pitted olives, black or green
- 4 oz mushrooms, sliced (opcjonalnie)
- 24 - 28 oz chicken thighs, skin on and bone in
- 2 heaping tbsp fresh parsley, chopped
Orzo Pasta
- 35 oz water
- 5 oz orzo
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2523 kJ / 603 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Breasts Pizzaiola
55min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55min
Chicken Garam Masala
50min
Basque Chicken
1 Std. 10 Min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30min
Beef Chili with Lemon Feta
30min
Beef Stroganoff
1h
Chicken Étouffée
1 Std. 25 Min
Turkey Chili
45min
Roasted Pork Loin (Betty)
1h 35min
Chicken Marsala
40min
Sausage and Lentil Stew
1h 15min