Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre, pour le plat à gratin
- 120 g de farine de blé
- 100 g de sucre en poudre
- 10 g de sucre vanillé
- 4 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g de lait entier
- 5 abricots frais, dénoyautés et coupés en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1277.3 kJ / 304.5 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 68.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuajada aux abricots
50 min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1h
Clafoutis léger aux pommes
50 min
Clafoutis aux myrtilles
50 min
Clafoutis moelleux aux cerises
50 min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1 godz. 10 min
Cake à l'abricot
50 min
Clafoutis aux abricots
55 min
Flaugnarde aux poires
50 min
Clafoutis prune-cannelle
40 min
Far aux pommes
1h