Pêche Melba

Pêche Melba

4.8 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz.
6 portions

Składniki

La glace à la vanille
  • 100 g de crème liquide 35% m.g.
  • 400 g de lait
  • 5 jaunes d'œufs
  • 80 g de sucre en poudre
  • 1 gousse de vanille fendue en deux dans la longueur
Les pêches au sirop
  • 6 pêches
  • 500 g d'eau
  • 100 g de sucre en poudre
  • 50 g de jus de citron
  • 1 gousse de vanille fendue en deux dans la longueur
Le coulis de framboises
  • 100 g de sucre en poudre
  • 200 g d'eau
  • 500 g de framboises fraîches
    500 g de framboises surgelées
La finition
  • 50 g de sucre en poudre
  • 100 g de crème liquide 35% m.g. très froide
  • 150 g de mascarpone très froid
  • 30 g d'amandes effilées pour la décoration

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8.5 g
Kalorie 2190 kJ / 517 kcal
Tłuszcz 19.7 g
Błonnik 9 g
Węglowodany 78.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...