Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 500 g de gros sel
- 15 g de sucre en poudre
- 1 filet mignon de porc (500-600 g env)
Le jour même
- 1 c. à soupe de graines de coriandre
- ½ c. à café de poivre blanc en grains
- 1 c. à café de baies roses
- 4 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 394.5 kJ / 93.8 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rillettes de porc tradition
12h
Foie gras de canard
72h
Terrine bressane
24h
Confiture de lard
25min
Magret de canard séché aux épices
360h
Rillettes de porc et de canard
7h
Liqueur de whisky
2 Std.
Cuillères de boudin blanc et pain d'épices sur confit d'oignons
55min
Gressins à la fleur de sel, bacon et thym
1 Std. 45 Min
Minicannelés au chorizo
12h
Tartinade jambon-œuf
35min
Tartinade de chorizo
5 dk