![Filet mignon séché aux herbes de Provence Filet mignon séché aux herbes de Provence](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/20449FBC-ADC5-45CB-B8EA-5AE40D4F4B60/Derivates/4381d14a-9125-4290-97dc-1b89d4c6d936.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 500 g de gros sel
- 15 g de sucre en poudre
- 1 filet mignon de porc (500-600 g env)
Le jour même
- 1 c. à soupe de graines de coriandre
- ½ c. à café de poivre blanc en grains
- 1 c. à café de baies roses
- 4 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 394.5 kJ / 93.8 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartinade de chorizo
5min
Magret de canard séché aux épices
360 Std.
Terrine de poulet aux pistaches
1h 15min
Rillettes de canard
2h 30min
Gressins à la fleur de sel, bacon et thym
1 Std. 45 Min
Rillettes de porc et de canard
7h
Rillettes de porc au cidre
2 Std.
Terrine de foies de volaille au porto
5h 50 min
Rillettes de porc tradition
12h
Délice de foies au riesling
2h 50min
Terrine bressane
24h
Foie gras de canard
72h