Απλή σάλτσα ψητού (gravy) για γαλοπούλα

Απλή σάλτσα ψητού (gravy) για γαλοπούλα

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 μερίδες

Składniki

  • ζουμί από το ταψί που ψήνεται η γαλοπούλα
  • αλεύρι (βλ. συμβουλή)
    2 καλά γεμάτες κ.σ.
    2 καλά γεμάτες κ.σ. αλεύρι από σπελτ, (βλ. συμβουλή)
  • ζωμό κοτόπουλου ή γαλοπούλας, καυτό
    750 γρ.
  • ξηρό κρασί Marsala (opcjonalnie)
    20 γρ.
  • θαλασσινό αλάτι
    1 κ.γλ.
  • μαύρο πιπέρι, αλεσμένο
    ¼ κ.γλ.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 μερίδα

Sód 588 mg
Białko 1 g
Kalorie 117 kJ / 28 kcal
Tłuszcz 0.4 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...