
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ζουμί από το ταψί που ψήνεται η γαλοπούλα
-
2
καλά γεμάτες κ.σ. αλεύρι (βλ. συμβουλή)
lub 2 καλά γεμάτες κ.σ. αλεύρι από σπελτ (βλ. συμβουλή) - 750 γρ. ζωμό κοτόπουλου ή γαλοπούλας, καυτό
- 20 γρ. ξηρό κρασί Marsala (opcjonalnie)
- 1 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
- ¼ κ.γλ. μαύρο πιπέρι, αλεσμένο
- Wartości odżywcze
- na 1 μερίδα
- Kalorie
- 28 kcal / 117 kJ
- Białko
- 1 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 588 mg