Glace à la fève tonka et copeaux de chocolat

Glace à la fève tonka et copeaux de chocolat

4.9 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
2 portions

Składniki

La glace à la fève tonka (la veille)
  • de lait
    100 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    100 g
  • de fève tonka fraîchement râpée
    ½ c. à café
  • feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    ½
  • jaunes d'œufs
    2
  • de sucre en poudre
    40 g
Les copeaux de chocolat et la finition (le jour même)
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 602.5 kcal / 2508 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 45.5 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...