Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 300 g plain flour
- ½ tsp fine salt
- 150 g butter, cold, diced, plus extra for greasing
- 1 egg yolk
- 50 g water, ice cold
Filling
- 200 g Gouda cheese or any other medium-hard cheese, cut into pieces
- 150 g cooked ham, cut into pieces
- 200 g double cream
- 4 eggs
- ¼ tsp freshly ground black pepper
- 1 ½ tsp fine salt
- 1 pinch ground nutmeg
- 400 g leeks, sliced in rounds (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4728 kJ / 1130 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 63.1 g
- Tłuszcz
- 81 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
45 min
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1h 10min
Kimchi risotto
25min
Yoghurt dressing
5 min
Fish stew with cassava flour (Muzongué com musseque)
Brak ocen
Falafel in square flatbread (r’gaif bread) with tahini sauce
1h 25min
Oriental beef stew with pearl couscous
40min
Chicken in peach sauce
40min
Smoked Salmon and Brie Quiche
55min
Mushroom tart
50min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 godz.