Kamut Risotto with Parmesan Zucchini

Kamut Risotto with Parmesan Zucchini

4.0 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 45 min
6 portions

Składniki

  • kamut grains rinsed and drained
    9 oz
  • water to soak
    30 oz
  • extra virgin olive oil divided
    2 oz
  • Parmesan cheese cut into pieces, plus extra to serve
    3 ½ oz
  • zucchini sliced in rounds (¼ in.), (approx. 2)
    16 oz
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
  • garlic powder
    ¼ tsp
  • red onions cut into pieces
    4 oz
  • garlic cloves
    2
  • dry white wine
    3 ½ oz
  • vegetable stock
    12 oz
  • salt to taste
    ½ tsp
  • dried thyme
    ½ tsp
  • pine nuts
    2 oz
  • sun-dried tomatoes, in oil julienned
    2 oz
  • unsalted butter in pieces
    1 oz
  • fresh thyme leaves only
    5 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 466 kcal / 1950 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 830 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...