Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 9 oz kamut grains, rinsed and drained
- 30 oz water, to soak
- 2 oz extra virgin olive oil, divided
- 3 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces, plus extra to serve
- 16 oz zucchini, sliced in rounds (¼ in.), (approx. 2)
- ⅛ tsp ground black pepper
- ¼ tsp garlic powder
- 4 oz red onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 3 ½ oz dry white wine
- 12 oz vegetable stock
- ½ tsp salt, to taste
- ½ tsp dried thyme
- 2 oz pine nuts
- 2 oz sun-dried tomatoes, in oil, julienned
- 1 oz unsalted butter, in pieces
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1950 kJ / 466 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 830 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farro Salad with Cucumber Yogurt Dressing
1h 20min
Soy-Free Tofu with Sriracha Sauce
1h 20min
Vegan Huevos Rancheros
4h 45 min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40min
Spring Pea Green Soup
15min
Chicken Meatball Soup with Chickpeas
45min
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55min
Ancient Grain Bread
2 godz. 30 min
Lemony Broccoli and Chickpea Pitas
45min
Green Chili Deviled Eggs
40min
Curried Lentils
5h 15min
Vegan Cashew Sauté
35min