Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 9 oz kamut grains, rinsed and drained
- 30 oz water, to soak
- 2 oz extra virgin olive oil, divided
- 3 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces, plus extra to serve
- 16 oz zucchini, sliced in rounds (¼ in.), (approx. 2)
- ⅛ tsp ground black pepper
- ¼ tsp garlic powder
- 4 oz red onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 3 ½ oz dry white wine
- 12 oz vegetable stock
- ½ tsp salt, to taste
- ½ tsp dried thyme
- 2 oz pine nuts
- 2 oz sun-dried tomatoes, in oil, julienned
- 1 oz unsalted butter, in pieces
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1950 kJ / 466 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 830 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basic Black Beans
2 Std. 35 Min
Black Bean Soup with Parmesan Crisps
55min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 min
Lime-Cilantro Vinaigrette
10min
Avocado Tikka (Matthew Kenney)
6 godz. 5 min
Vegan "Crab" Cakes
1h 10min
Lentil Loaf
1h 10min
Tuna Tapenade
5min
Baked Falafel with Jalapeño Tahini Sauce
50min
Vegan "Beefy" Burger
1h 40min
Vegan Caesar dressing
5min
Vegan Chocolate Cake
1 Std. 55 Min