
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 lemon peel only, no pith (approx. 0.5 oz of peel)
- 1 oz dried porcini mushrooms
- 1 tsp fennel seeds
- 1 ½ tsp salt to taste, divided
- 1 ½ tsp fresh ground pepper to taste, divided
- 5 oz yellow onions quartered
- 2 garlic cloves
- 1 oz olive oil
- 5 ½ oz parsnips diced (½ in.) (approx. 3 med. parsnips)
- 6 oz carrots diced (½ in.) (approx. 4 med. carrots)
-
10
oz Yukon gold potatoes cubed (½ in.), (approx. 3 med. potatoes)
lub 10 oz sweet potatoes cubed (½ in.), (approx. 3 med. potatoes) - 4 ½ oz celery cut into pieces (¼ in.) (approx. 5 stalks)
- 4 oz pearl barley
- 22 oz water
- 2 heaping tsp vegetable stock paste
- 1 oz tomato paste
- 1 can diced tomatoes (approx. 14.5 oz)
-
8
oz baby portobello mushrooms sliced
lub 8 oz sugar snap peas sliced - parsley to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 347 kcal / 1452 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Węglowodany
- 65 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Barley and Tomato Salad
45 min
Broccoli Red Lentil Soup
30 min
Greek Vegetables
1 godz.
Mushroom Stroganoff
30 min
Sweet Potato and Zucchini Frittata
45 min
Cauliflower and Date Tagine
55 min
Vegetable Patties
1 godz.
Vegetable Stew
1 godz. 15 min
Greek Lentils and Rice
40 min
Vegan Cashew Sauté
35 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Vegetarian Chili
50 min