Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 250 g de beurre, congelé en dés (2 cm)
- 250 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 110 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
La garniture
-
150
g d'olives noires dénoyautées
lub 150 g d'olives vertes dénoyautées - 1 brin de romarin frais, effeuillé
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 171 kJ / 41 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Cookies aux olives et au chèvre
30 min
Tapenade
10min
Ficelles aux lardons et herbes de Provence
2h 50min
Mini-éclairs aux chèvre, sardines et olives
1h 15min
Tapenades variées
10min
Gressins à la fleur de sel, bacon et thym
1 godz. 45 min
Tapenade
10min
Minitartelettes fines tomates et comté
1h 15min
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30 min
Tapenade de Marseille
15min
Cannelés au jambon
13h
Cake caprese aux tomates confites
1 Std. 30 Min