Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 250 g de beurre, congelé en dés (2 cm)
- 250 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 110 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
La garniture
-
150
g d'olives noires dénoyautées
lub 150 g d'olives vertes dénoyautées - 1 brin de romarin frais, effeuillé
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 171 kJ / 41 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Minitartelettes fines tomates et comté
1 Std. 15 Min
Biscuits au comté
1 Std.
Cookies aux olives et au chèvre
30min
Minichoux au chèvre et au basilic
55 min
Mini-éclairs aux chèvre, sardines et olives
1 Std. 15 Min
Pain hérisson au pesto de tomates
16hod.
Paniers feuilletés olive-parmesan
40min
Ficelles aux lardons et herbes de Provence
2 Std. 50 Min
Pesto classique au basilic
10 Min
Gressins à la fleur de sel, bacon et thym
1h 45min
Palmiers feuilletés au fromage
1h 45min
Tapenades variées
10 Min