Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La cuisson des bulots
- 500 g de bulots frais, crus
- 1800 g d'eau
- 15 g de gros sel
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier
La mayonnaise persillée
- 150 g d'huile de tournesol
- 3 brins de persil frais, équeutés
- 1 c. à soupe de moutarde
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 jaune d'œuf
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1752.3 kJ / 424 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 39.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuisson des bigorneaux
25 min
Sardines aux pommes de terre, crème à la ciboulette
45 min
Salade de bulots, pommes de terre, pesto de câpres et persil
40 min
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40 min
Moules marinières au gingembre
25 min
La cuisson des langoustines
40 min
Moules à la sauce chorizo
1h
Moules à la crème et au gingembre
35 min
Moules au naturel
20 min
Moules au curry
40 min
Moules marinières
30 min
Moules à la crème et au vin blanc
45 min