Paj (pie) z jeżynami

Paj (pie) z jeżynami

4.6 132 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
10 porcji

Składniki

Kruche ciasto
  • mąki pszennej typu 550
    300 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    150 g
  • cukru (opcjonalnie)
    50 g
  • jajko
    1
  • soli
    ½ łyżeczki
Nadzienie z jeżyn
  • jeżyn, świeżych
    400 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    200 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    25 - 30 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka
  • skrobi ziemniaczanej
    25 g
    25 g skrobi kukurydzianej
Paj (pie)
  • cukier puder do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 343.2 kcal / 1436.9 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 13.4 g
Węglowodany 54.2 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Sód 107.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...