Paj (pie) z jeżynami

Paj (pie) z jeżynami

4.6 150 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
10 porcji

Składniki

Kruche ciasto
  • 300 g mąki pszennej typu 550
  • 150 g masła pokrojonego na kawałki
  • 50 g cukru (opcjonalnie)
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki soli
Nadzienie z jeżyn
  • 400 g jeżyn, świeżych
  • 200 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 25 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 25 g skrobi ziemniaczanej
    25 g skrobi kukurydzianej
Paj (pie)
  • cukier puder do oprószenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 107.2 mg
Białko 4.4 g
Kalorie 1436.9 kJ / 343.2 kcal
Tłuszcz 13.4 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Węglowodany 54.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...