Paj (pie) z jeżynami
TM6 TM5

Paj (pie) z jeżynami

4.6 (110 ocen)

Składniki

Kruche ciasto

  • 300 g mąki pszennej, typu 550
  • 150 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 50 g cukru (opcjonalnie)
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki soli

Nadzienie z jeżyn

  • 400 g jeżyn, świeżych
  • 200 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 25 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 25 g skrobi ziemniaczanej
    lub 25 g skrobi kukurydzianej

Paj (pie)

  • cukier puder, do oprószenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1436.9 kJ / 343.2 kcal
Białko
4.4 g
Węglowodany
54.2 g
Tłuszcz
13.4 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Błonnik
3.4 g
Sód
107.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy