
Urządzenia i Akcesoria
Paj (pie) z jeżynami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
10 porcji
Składniki
Kruche ciasto
-
mąki pszennej typu 550300 g
-
masła pokrojonego na kawałki150 g
-
cukru (opcjonalnie)50 g
-
jajko1
-
soli½ łyżeczki
Nadzienie z jeżyn
-
jeżyn, świeżych400 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego200 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego25 - 30 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
skrobi ziemniaczanej25 g
Paj (pie)
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
343.2 kcal /
1436.9 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
54.2 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Sód
107.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI II
10 Przepisów
Polska
Polska