
Urządzenia i Akcesoria
Pudding chia z galaretką borówkową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
laska wanilii (ok. 10 cm)1
-
orzechów nerkowca200 g
-
wody500 g
-
syropu klonowego40 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczkę
-
soli1 szczyptę
-
nasion chia100 g
Galaretka borówkowa
-
borówek, świeżych300 g
-
syropu klonowego40 g
-
syrop klonowy ilość do podania
-
borówki, świeże ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
332 kcal /
1389 kJ
Białko
9.2 g
Tłuszcz
19.9 g
Węglowodany
33.7 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Sód
36.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pudding z chia z kiwi i malinami (bez cukru)
4 godz. 20 min
Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą
13 godz. 10 min
Migdałowy pudding chia z musem z mango i owocami
10 godz. 30 min
Legumina z tapioki
50 min
Ryż w mleku kokosowym z mango
45 min
Deser twarogowy z mango
15 min
Pudding chia z musem jabłkowym
8 godz. 15 min
Jaglanka czekoladowo-waniliowa (à la Monte®)
45 min
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
40 min
Pudding czekoladowy z chia
20 min
Pudding z tapioki z frużeliną truskawkową
45 min
Migdałowy pudding z chia
15 min