Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 laska wanilii (ok. 10 cm)
- 200 g orzechów nerkowca
- 500 g wody
- 40 g syropu klonowego
- 1 łyżeczkę cynamonu, mielonego
- 1 szczyptę soli
- 100 g nasion chia
Galaretka borówkowa
-
300
g borówek, świeżych
lub 300 g borówek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 40 g syropu klonowego
- syrop klonowy, ilość do podania
-
borówki, świeże, ilość do dekoracji
lub borówki, mrożone, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1389 kJ / 332 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 36.8 mg
Alternatywne przepisy
Pudding czekoladowy z chia
20min
Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą
13h 10min
Migdałowy pudding z chia
15min
Migdałowy pudding chia z musem z mango i owocami
10h 30min
Pudding chia z musem jabłkowym
8 Std. 15 Min
Kokosowy pudding chia z malinami
3 Std. 5 Min
Legumina z tapioki
50 min
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1h
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
40 min
Pudding z tapioki z frużeliną truskawkową
45 min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 min
Pudding z chia z kiwi i malinami (bez cukru)
4 Std. 20 Min