
Urządzenia i Akcesoria
Pudding chia z galaretką borówkową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
1 laska wanilii (ok. 10 cm)
-
200 g orzechów nerkowca
-
500 g wody
-
40 g syropu klonowego
-
1 łyżeczkę cynamonu, mielonego
-
1 szczyptę soli
-
100 g nasion chia
Galaretka borówkowa
-
300 g borówek, świeżych
-
40 g syropu klonowego
-
syrop klonowy ilość do podania
-
borówki, świeże ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
332 kcal /
1389 kJ
Białko
9.2 g
Tłuszcz
19.9 g
Węglowodany
33.7 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Sód
36.8 mg