
Urządzenia i Akcesoria
Pudding chia z galaretką borówkową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
laska wanilii (ok. 10 cm)1
-
orzechów nerkowca200 g
-
wody500 g
-
syropu klonowego40 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczkę
-
soli1 szczyptę
-
nasion chia100 g
Galaretka borówkowa
-
borówek, świeżych300 g
-
syropu klonowego40 g
-
syrop klonowy ilość do podania
-
borówki, świeże ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
332 kcal /
1389 kJ
Białko
9.2 g
Tłuszcz
19.9 g
Węglowodany
33.7 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Sód
36.8 mg