Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 110 g sun-dried tomatoes in oil
- 50 g fresh basil leaves
- 70 g pine nuts, toasted
- 3 - 5 garlic cloves, to taste
- 1 - 2 pinches dried chilli flakes, to taste
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 - 8 Tbsp extra virgin olive oil
- Wartości odżywcze
- na 300 g
- Kalorie
- 7606.5 kJ / 1818 kcal
- Białko
- 45.5 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 158 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.7 g
- Błonnik
- 17.4 g
- Sód
- 1907.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
2 Std. 30 Min
Watermelon Canapés with Whipped Feta and Walnuts
20min
Roasted Red Pepper Shots
30min
Baked Salmon with Spiralized Courgettes
30min
Spiced Herbed Nuts
40min
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20min
Stilton and Walnut Pâté
5 Min
Carrot and Coconut Salad
5 Min
Beetroot Houmous
15min
Hot Artichoke Dip
30min
White Bean and Feta Dip
5 Min
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40min