Urządzenia i Akcesoria
Kougelhopf (Bruno Dinel)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 parts
Składniki
-
500 g de farine de blé et un peu pour fariner
-
65 g de sucre en poudre
-
10 g de sel
-
2 œufs
-
200 g d'eau
-
20 g de levure boulangère fraîche
-
125 g de beurre et un peu pour les moules
-
100 g de raisins secs
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 part
Białko
21 g
Kalorie
3660 kJ /
872 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
120 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1 godz. 10 min
Kouglof alsacien
4 godz. 20 min
Manneles
1 godz. 30 min
Brioche tressée à la cannelle
3 godz.
Streusel
2 godz.
Kougelhopf
2 godz. 55 min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55 min
Butterbredele
2 godz. 30 min
Bredele à la noisette
1 godz.
Bredele à la cannelle
1 godz.
Kouglof
3 godz. 20 min
Kouglof alsacien
17 godz. 10 min