![Kougelhopf (Bruno Dinel) Kougelhopf (Bruno Dinel)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/265804.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 65 g de sucre en poudre
- 10 g de sel
- 2 œufs
- 200 g d'eau
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 125 g de beurre, et un peu pour les moules
- 100 g de raisins secs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3660 kJ / 872 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 120 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55 min
Kouglof alsacien
4h 20 min
Kougelhopf
2hod. 55min
Spätzles aux girolles
50 min
Tarte à la rhubarbe meringuée
14h 15min
Manneles
1h 30min
Gâteau aux quetsches
45 min
Brioche tressée à la cannelle
3h
Stollen
3 godz. 45 min
Streusel
2 Std.
Kouglof
3 Std. 20 Min
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1 godz. 10 min