![Gâteau battu Gâteau battu](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d5856014-4bc1-468f-8d6e-c259ecf952f6/Derivates/ca4b4138-9f3e-443e-acd9-a8d9a0b14e3c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de levure boulangère fraîche
- 100 g d'eau
- 250 g de farine de blé
- 6 jaunes d'œufs
- 1 œuf
- 5 g de sel
- 75 g de sucre en poudre
- 175 g de beurre pommade, coupé en parcelles et un peu pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1548.8 kJ / 370.8 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau de ménage
2 Std. 45 Min
Tarte au libouli
2 Std. 45 Min
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Fouace
3h 15min
Le pain bénit
2ч. 30 мин.
Gâteau coton
1 Std. 45 Min
Gâche vendéenne
3 godz. 20 min
Tarte au sucre
4h
Madeleines au miel et fleur d'oranger
6h 25 min
Gaufrettes à la vanille
1 godz. 5 min
Stollen
3 Std. 45 Min
Paris-Deauville
12 Std.