
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- ½ brown onion (approx. 60 g), cut into halves
- 30 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 40 g bacon cut into pieces (1 cm) (optional)
- 800 g water
- 1 ½ tsp salt
- 1 tbsp tomato paste
- 100 g eggplant cut into cubes (1 cm)
- 100 g zucchini cut into cubes (1 cm)
- 100 g carrots cut into cubes (1 cm)
- 100 g cherry tomatoes cut into quarters
- 350 g penne pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 415 kcal / 1743.8 kJ
- Białko
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Węglowodany
- 64.6 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Sód
- 1079.8 mg