Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les cupcakes
- 100 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 orange non traitée non traitée
- 120 g de sucre roux
- 3 œufs
- 30 g de cacao en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 pincée de sel
La ganache
- 300 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- 10 g d'eau de fleur d'oranger
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1750 kJ / 417 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupcakes chocolat-cacahuète
50 min
Cupcakes rouge
1h
Cupcakes trois couleurs
2h
Brownies au chocolat et à la noix de coco
1 godz. 45 min
Rose cake aux fraises
2h 15min
Cupcakes à la violette
1 Std. 50 Min
Cupcake cappuccino
50 min
Cupcakes à la framboise
1h
Cupcakes à la vanille
1h
Cupcakes de la Saint-Valentin
50 min
Cupcakes arc-en-ciel
1h
Cupcakes au chocolat
12h