Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour fariner
- 2 pincées de sel
- 120 g de sucre en poudre
- 160 g de beurre demi-sel, ramolli, et un peu pour la plaque à muffins
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 1 c. à soupe d'extrait naturel de vanille
- 4 jaunes d'œufs
- 80 g de raisins secs
- 60 g de fruits confits variés, en petits morceaux (orange, citron, angélique, cerise...)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 518.3 kJ / 123.7 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nonnettes à l'orange
1h 40min
Gâche vendéenne
3sa 20 dk
Pain d'épices
1h 15min
Stollen
3h 45min
Cantucci
1h 15min
Rochers coco
40 min
Pain aux fruits secs et épices de Noël
1h
Cookies à l'orange confite
35 min
Roulé brioché aux fruits confits
3h 10min
Brioche roulée comme une galette des Rois
3 Std. 50 Min
Ginger nuts
1h
Pastis landais
2h 30min