Triángulos de chocolate

Triángulos de chocolate

4.2 51 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 unidades

Składniki

Crema pastelera
  • 400 g de leche
  • 45 g de harina de repostería
  • 1 chorrito de vainilla líquida
  • 2 huevos
  • 1 yema de huevo
  • 50 g de azúcar
Masa
  • 200 g de leche entera
  • 25 g de levadura prensada fresca
  • 55 g de agua
  • 80 g de aceite de girasol
  • 110 g de azúcar
  • 10 g de sal
  • 500 g de harina de fuerza
Montaje
  • 350 g de chocolate con leche en trozos
  • 140 g de agua
  • 40 - 50 g de chocolate blanco para postres (2 barritas)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 579.6 mg
Białko 15.8 g
Kalorie 3121 kJ / 746 kcal
Tłuszcz 31.2 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 12.7 g
Węglowodany 10.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...