Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 400 g de leche
- 45 g de harina de repostería
- 1 chorrito de vainilla líquida
- 2 huevos
- 1 yema de huevo
- 50 g de azúcar
Masa
- 200 g de leche entera
- 25 g de levadura prensada fresca
- 55 g de agua
- 80 g de aceite de girasol
- 110 g de azúcar
- 10 g de sal
- 500 g de harina de fuerza
Montaje
- 350 g de chocolate con leche en trozos
- 140 g de agua
- 40 - 50 g de chocolate blanco para postres (2 barritas)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 3121 kJ / 746 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 31.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 579.6 mg
Alternatywne przepisy
Bizcochitos puntos de chocolate
1 godz. 40 min
Tarta rayada
3 Std.
Rosquillas glaseadas con caramelo
5 Std.
Cañas de chocolate rellenas de crema
3 Std.
Cuernos de chocolate rellenos de crema
4h
Minirroscón de Reyes
3 Std.
Petisús (éclairs)
1h 50min
Tarta de crema de galletas caramelizadas y fresas
4 Std. 45 Min
Miguelitos (Castilla la Mancha)
2 godz.
Tarta de galletas
1 godz. 15 min
Boston cream pie
3 Std.
Tarta de la abuela
4 Std. 30 Min