Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 80 g de leche
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 130 g de harina de fuerza
Masa
- 120 g de azúcar
- 6 - 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 8 - 10 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
- 60 g de leche
- 70 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 2 huevos
- 15 g de levadura prensada fresca
- 30 g de agua de azahar
- 1 pellizco de sal
- 450 g de harina de fuerza
Decoración
- 1 huevo batido (para pincelar)
- fruta escarchada
- almendra laminada
- azúcar humedecida (aprox. 50 g)
Relleno
- 300 - 350 g de mermelada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1195 kJ / 287 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3h
Naranjas confitadas
9h 20min
Brazo de gitano de gambas y salmón
12h 40min
Pastel de crema bávara de yogur y naranja
13 Std. 30 Min
Miniroscones de bizcocho
9 godz.
Tarta gijonesa
4h
Bizcocho de chocolate de claras de huevo
2h 10min
Eclairs de crema de calabaza con frosting de mantequilla a la naranja
4 Std. 30 Min
Ensaimada de cabello de ángel (Islas Baleares)
11h
Torrijas con crema pastelera tostada
40 min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 Std. 35 Min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2 Std.