Roscón de Reyes relleno de mermelada

Roscón de Reyes relleno de mermelada

4.6 17 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 raciones

Składniki

Esponja
  • 80 g de leche
  • 10 g de levadura prensada fresca
  • 1 cucharadita de azúcar
  • 130 g de harina de fuerza
Masa
  • 120 g de azúcar
  • 6 - 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
  • 8 - 10 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
  • 60 g de leche
  • 70 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
  • 2 huevos
  • 15 g de levadura prensada fresca
  • 30 g de agua de azahar
  • 1 pellizco de sal
  • 450 g de harina de fuerza
Decoración
  • 1 huevo batido (para pincelar)
  • fruta escarchada
  • almendra laminada
  • azúcar humedecida (aprox. 50 g)
Relleno
  • 300 - 350 g de mermelada

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 7.5 g
Kalorie 1195 kJ / 287 kcal
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 4.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...