Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno de trufa Kinder® Chocolate
- 500 g de nata (35% de grasa)
- 16 barritas Kinder® chocolate en trozos
Esponja
- 80 g de leche
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 130 g de harina de fuerza
Masa
- 60 g de leche
- 120 g de azúcar
- 70 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 2 huevos
- 15 g de levadura prensada fresca
- 15 g de agua de azahar
- 450 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
- 1 huevo batido (para pincelar)
Glaseado
- 400 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
Montaje y decoración
- 6 barritas Kinder® chocolate
- 8 - 10 huevos de chocolate (Schoko Bons Kinder®)
- crocanti de almendra para decorar (opcjonalnie)
- 40 - 50 g de chocolate blanco (2 barritas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2537 kJ / 607 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 62.9 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.6 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 177.3 mg
Alternatywne przepisy
Tronco de Navidad con praliné
2 godz. 20 min
Tronco navideño de chocolate
2h 30min
Bizcochitos de chocolate rellenos
1h 15min
Baklava de chocolate - Turquía
4h 45min
Minirroscón de Reyes
3h
Tarta panal
6h
Triángulos de chocolate
4h 30min
Tarta de la abuela
4h 30min
Tarta adikosh
2h
Magdalenas rellenas de chocolate
30 min
Gofres clásicos de feria
2 godz. 20 min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2h