Tarta gijonesa

Tarta gijonesa

3.6 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
8 raciones

Składniki

  • 3 huevos
  • 120 g de azúcar
  • 120 g de harina de repostería
  • 1 pellizco de sal
  • 5 hojas de gelatina
  • 450 g de nata (35% de grasa)
  • 300 g de turrón de Jijona blando en trozos de 2 cm
  • 100 g de mantequilla a temperatura ambiente (y algo más para engrasar)
  • 35 g de azúcar glas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 69.7 mg
Białko 10.6 g
Kalorie 2646 kJ / 632 kcal
Tłuszcz 46.2 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 21.5 g
Węglowodany 49.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...