Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 huevos
- 120 g de azúcar
- 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 5 hojas de gelatina
- 450 g de nata (35% de grasa)
- 300 g de turrón de Jijona blando en trozos de 2 cm
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente (y algo más para engrasar)
- 35 g de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2646 kJ / 632 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 46.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 69.7 mg
Alternatywne przepisy
Coulant de turrón
15 Min
Delicia de jijona con corazón de mango
13h 10min
Tarta de turrón
1 Std. 20 Min
Pastel de turrón y chocolate
3h 50min
Tarta de flan de chocolate con profiteroles
4h 30min
Tarta cuajada de caramelo
2h 10min
Tarta de la abuela
4h 30min
Tarta de galletas, crema pastelera y chocolate
4h 30min
Leche frita
2h 45min
Flan de turrón
3 godz. 40 min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2h
Pastel rápido de queso al caramelo
4h 20min