Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g cherry tomatoes, cut into halves or quarters
- 1000 g water
- 200 g white wine
- 100 g orange juice (approx. 2 oranges)
- 1 ½ tsp salt
- 400 g fresh skinless, boneless trout fillets (see Tips)
- 200 g frozen green peas
- 240 g short dried pasta (e.g. penne)
- 30 g extra virgin olive oil, plus 1 extra tbsp
- 1 garlic clove (see Tips)
- 30 g salted capers, rinsed
- 80 g pitted black olives
- 1 pinch ground black pepper (optional)
- 1 tbsp lemon juice (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1677.1 kJ / 399.3 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 935.7 mg
Alternatywne przepisy
Potted scrambled eggs with asparagus
30 min
Traditional chicken broth with angel hair pasta
1 godz. 30 min
Potato cakes
45 min
Chicken with creamy vegetable sauce
35 Min
Rice salad
1 godz.
Pasta in tomato sauce with ham and chorizo
30 min
Pasta with tuna
30 min
Seafood panzanella
1 godz.
Mediterranean pasta salad
50 min
Chicken velouté meal
40 min
Omelette
30 min
Basic bread
1 godz. 35 min