Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g cherry tomatoes, cut into halves or quarters
- 1000 g water
- 200 g white wine
- 100 g orange juice (approx. 2 oranges)
- 1 ½ tsp salt
- 400 g fresh skinless, boneless trout fillets (see Tips)
- 200 g frozen green peas
- 240 g short dried pasta (e.g. penne)
- 30 g extra virgin olive oil, plus 1 extra tbsp
- 1 garlic clove (see Tips)
- 30 g salted capers, rinsed
- 80 g pitted black olives
- 1 pinch ground black pepper (optional)
- 1 tbsp lemon juice (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1677.1 kJ / 399.3 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 935.7 mg
Alternatywne przepisy
Cream of tomato soup
25min
Pasta in tomato sauce with ham and chorizo
30 min
Mushroom risotto
30 min
Lemon cake
2h
Frozen fruit sorbet
10min
Mashed potatoes
40 min
Potato cakes
45 min
Meatballs with tomato sauce
40 min
Rice salad
1h
Vegetable soup
35min
Beetroot soup with herb dumplings
1h 10min
Artichoke and bean ragout
1h 30min