Pasta salad with trout and vegetables

4.2 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • cherry tomatoes cut into halves or quarters
    350 g
  • water
    1000 g
  • white wine
    200 g
  • orange juice (approx. 2 oranges)
    100 g
  • salt
    1 ½ tsp
  • fresh skinless, boneless trout fillets (see Tips)
    400 g
  • frozen green peas
    200 g
  • short dried pasta (e.g. penne)
    240 g
  • extra virgin olive oil plus 1 extra tbsp
    30 g
  • garlic clove (see Tips)
    1
  • salted capers rinsed
    30 g
  • pitted black olives
    80 g
  • ground black pepper (optional)
    1 pinch
  • lemon juice (optional)
    1 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 847.2 mg
Białko 21.2 g
Kalorie 1659.7 kJ / 396.7 kcal
Tłuszcz 13.7 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...