Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g dried porcini mushrooms
- warm water, for soaking
- 30 - 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 20 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 garlic clove
- 30 g extra virgin olive oil, plus 1.5 tablespoons extra
- 1 ¼ tsp salt
- 1200 g water
- 300 g tagliatelle pasta
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1964.6 kJ / 467.8 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 52.8 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 903.2 mg
Alternatywne przepisy
Chicken fusilli with mushrooms
40 Min
Lentil hotpot
12h 45min
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 Min
Ala hodi (Potato curry)
40 Min
Chilli chutney quesadillas
1h
Asian-style fish fillets
30 min
Mushroom risotto
30 min
Semolina dumplings with mushroom sauce
40 Min
Miso soup and sake seafood with rice
1h 5min
Hot and sour soup
55 min
Chinese egg noodle soup with mixed mushrooms
35min
Savoury crêpes
45 min