Wersje kompatybilne
Beef, purple carrot and cauliflower purée (around 6 months)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g beef chuck steak, cut into cubes (2-3 cm)
- 200 g cauliflower, cut into florets
- 200 g purple carrots, peeled and cut into pieces (2-3 cm - see Tips)
- 200 g sweet potato (purple or white), peeled and cut into pieces (2-3 cm - see Tips)
- 1 apple, peeled, cored and cut into quarters
- 90 g pitted prunes (approx. 10 prunes - see Tips)
- 30 g butter
- 200 g water, plus extra if needed
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 4881.4 kJ / 1162.2 kcal
- Białko
- 75.7 g
- Węglowodany
- 101.2 g
- Tłuszcz
- 40.6 g
- Błonnik
- 27.4 g
Alternatywne przepisy
Strawberry pear purée (around 6 months)
15min
Quinoa vegetable purée (around 6 months)
40min
Pear and ginger purée (6-9 months)
25 min
Fish broccoli purée (around 6 months)
30min
Chicken, wild rice and coriander purée (6-9 months)
50min
Raspberry, apple and sweet potato purée (around 6 months)
30min
Spiced beef casserole purée (6-9 months)
45min
Turkey vegetable purée (around 6 months)
30min
Peach, apple and lamb purée (around 6 months)
35 Min
Corn, pea and turmeric purée (6-9 months)
45min
Pumpkin chicken purée (around 6 months)
25 min
Mango, kiwi and mint purée (6-9 months)
10 min