Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Dill, abgezupft
- 50 g Graupen, mittel (z. B. von Brüggen)
- 1 Zwiebel (ca. 50 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 120 g Möhren, in Stücken
- 50 g Knollensellerie, in Stücken
- 80 g Porree, in Ringen (1 cm)
- 150 g Kartoffeln, in Stücken
- 20 g Öl
- 500 g Wasser
- ¾ - 1 TL Salz, nach Geschmack
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 120 g weiße Bohnen, aus der Dose, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1519 kJ / 363 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 9.5 g
Alternatywne przepisy
Grünkohleintopf mit Graupen und Chorizo
1h
Graupeneintopf mit Tafelspitz
1h
Blumenkohl-Kartoffel-Eintopf mit Cabanossi
40min
Risoni-Gemüse-Suppe mit Hähnchen
45min
Bohneneintopf
40min
Polnische Gerstensuppe (Krupnik)
45min
Graupensuppe
1h
Eintopf von Wintergemüsen
50min
Dänische Erbsensuppe
1h
Wirsingsuppe
35 Min
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1h
Dill-Gemüse-Suppe (Zupa koperkowa)
45min