![Rote Bete warm (Buraczki na ciepło) Rote Bete warm (Buraczki na ciepło)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D5484D12-EF82-4D18-879E-DC4E78BA3C96/Derivates/14500DA5-ACB3-4F42-BBE7-2D4AD67CBFDC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Wasser
- 500 g Rote Bete, geschält, in Stücken (siehe Tipp)
- 15 g Butter
- 10 - 15 g Zitronensaft, nach Geschmack
- 10 - 15 g Zucker, nach Geschmack
- ¼ TL Salz
- 50 g Sahne
- 5 - 10 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 460 kJ / 110 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Kürbis-Eintopf
1h 30min
Weißkohlsalat
2 Std. 20 Min
Russischer Salat "Vinaigrette"
2 Std. 20 Min
Weißkohlsalat
96h
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1h
Rotkohlsalat mit Senfgurke
15min
Polnisches Sauerkrautgericht (Bigos)
1h 35min
Eintopf von Wintergemüsen
50min
Wirsingsuppe
35min
Borschtsch vegetarisch
1h 10min
Rote-Bete-Salat mit Äpfeln und Nüssen
10min
Rote-Bete-Salat
1j 15 menit