Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Wasser
- 500 g Rote Bete, geschält, in Stücken (siehe Tipp)
- 15 g Butter
- 10 - 15 g Zitronensaft, nach Geschmack
- 10 - 15 g Zucker, nach Geschmack
- ¼ TL Salz
- 50 g Sahne
- 5 - 10 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 460 kJ / 110 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fenchelgemüse
30 min
Fränkisches Apfelweißkraut
50 min
Auberginen-Bolognese zu Nudeln
35 min
Borschtsch vegetarisch
1 godz. 10 min
Russischer Salat "Vinaigrette"
2 godz. 20 min
Hähnchen-Galantine mit Dill-Joghurt-Sauce
3h 25min
Grünkohlcremesuppe
45 min
Rosenkohl mit Kartoffeln und Tomatensauce
50 min
Rote-Bete-Salat
1h 15min
Russischer Rote-Bete-Salat
1 godz. 10 min
Pak Choi mit Sesam und Sojasauce
15 Min
Dill-Gemüse-Suppe (Zupa koperkowa)
45 min