Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 250 g de biscuits speculoos
- 50 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron jaune
- 250 g de mascarpone
- 500 g de fraises, coupées en lamelles
-
10
feuilles de menthe fraîche
lub 10 feuilles de basilic frais - 50 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2212 kJ / 529 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 51.7 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Bûche glacée vanille-noix de pécan
16 Std.
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4 godz. 35 min
Dôme, chocolat, citron et coulis de framboises
2 Std.
Tarte au citron destructurée
20 Min
Verrine fraise-chocolat blanc
1 Std. 45 Min
Entremets aux pommes à la vanille
4h 40min
Pâte de speculoos
10 Min
Pannacotta aux myrtilles
4 Std. 30 Min
Délice pomme-speculoos
12h
Tiramisu aux fraises
4 Std. 30 Min
Trianon
3 Std.
Tarte au citron destructurée
20 Min