Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron jaune non traité, zeste et jus
- 225 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 80 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 140 g de farine de blé
- ½ sachet de levure chimique
- 50 g de beurre fondu, et un peu pour le moule
- 20 g de calvados
- 3 pommes, coupées en morceaux (450 g env.)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1233 kJ / 293.8 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 53.5 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Cake à la vanille
1 Std.
Cake à la noix de coco
55min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50 min
Gâteau à l'orange
1 Std.
Cake aux pêches caramélisées
1h 25min
Cake aux pépites de chocolat et aux abricots
1 Std. 10 Min
Cake à l'abricot
50 min
Gâteau pommes-cannelle
1 Std.
Gâteau super pomme
55min
Moelleux aux pommes
1 Std.
Gâteau pomme-raisin
1h 15min
Gâteau aux pommes et sucre vanillé
55min