Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 100 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 100 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 1 pincée de sel
- 50 g d'amandes en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 100 g de lait
- 3 c. à soupe d'huile neutre
- 70 g de pépites de chocolat noir
- 3 - 4 poires, détaillées en lamelles
- 30 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1400.3 kJ / 335 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 37.1 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Couronne à la pomme et au citron
50 Min
Cake aux pommes
1h
Minicakes pêche-abricot
35min
Gâteau à la noix de coco et chocolat
40min
Moelleux aux pommes
1h
Moelleux aux pommes
50 Min
Gâteau aux pommes et sucre vanillé
55min
Gâteau aux fruits
55min
Gâteau aux pêches
55min
Tarte aux poires et pépites de chocolat
1h
Moelleux poire-noisette
45min
Tarte poire-chocolat
55min