Le chiard aux poutines

Le chiard aux poutines

4.3 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 portions

Składniki

Les poutines
  • de farine de blé
    150 g
  • de levure chimique (1/2 sachet)
    1 c. à café rase
  • de sel
    2 - 3 pincées
  • d'eau
    100 g
Les chiards
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • de beurre demi-sel
    30 g
  • de viande de porc salée (palette ou autre) dessalée pendant 1h dans l’eau froide et coupée en morceaux (2 cm)
    750 g
  • de cassonade
    1 c. à soupe
  • de carottes coupées en morceaux (3 cm)
    300 g
  • de navets coupés en morceaux (3 cm)
    300 g
  • de sarriette fraîche
    1 c. à soupe
  • de poivre moulu
    1 pincée
  • de bouillon de bœuf reconstitué
    600 g
  • de pommes de terre coupées en morceaux (3 cm)
    600 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 421.2 kcal / 1782.5 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 15.7 g
Węglowodany 43.7 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...