Le saumon sauvage au vinaigre de framboise

Le saumon sauvage au vinaigre de framboise

4.7 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 150 g de riz long
  • 900 g d'eau
  • 4 filets de saumon frais sauvage de préférence (150 g env. chacun)
  • 5 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 5 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 50 g de framboises fraîches ou surgelées, préalablement décongelées
  • 1 c. à soupe de poivre vert en saumure
  • 90 g d'échalotes coupées en deux
  • 20 g de beurre demi-sel
  • 2 c. à soupe de vinaigre de framboise
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 33.5 g
Kalorie 2229 kJ / 532.8 kcal
Tłuszcz 28.2 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...