Torta all'arancia e crema tropicale

Torta all'arancia e crema tropicale

3.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 fette

Składniki

Torte all'arancia
  • 225 g di burro morbido, a pezzi + q.b.per imburrare
  • 200 g di zucchero semolato
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 1 cucchiaio di scorza d'arancia tritata
  • 4 uova (circa 53-63 g l'uno)
  • 225 g di farina bianca istantanea
  • 1 pizzico di sale
Meringhette
  • 100 g di zucchero semolato
  • 2 albumi
  • 1 cucchiaino di colorante alimentare arancione
Salsa tropicale al mango
  • 30 g di zucchero semolato
  • 100 g di mango maturo a pezzi
  • 30 g di succo d'arancia spremuto fresco
Crema al formaggio
  • 200 g di zucchero semolato
  • 100 g di formaggio fresco spalmabile
  • 100 g di burro morbido, a pezzi
  • 1 cucchiaio di scorza d'arancia tritata
  • 1 kiwi a fettine
  • 1 prugna a spicchi sottili

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 6 g
Kalorie 2172 kJ / 519 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...