Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema al limone
- 120 g di succo di limone, spremuto fresco
- 40 g di panna (min. 30% di grassi)
- 80 g di zucchero
- 4 uova
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 40 g di burro a pezzi
- 1 foglio di gelatina (2 g), ammollato in acqua fredda per 10 minuti e strizzato
Copertura
- 100 g di pinoli sgusciati
- 15 g di acqua
- 150 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 875 kJ / 210 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Cassata siciliana
6óra 35p
Pasta di mandorle
1 Std. 30 Min
Éclair alla crema di limone
4h
Calzoncini con i ceci
2h 15min
Danesi alle pesche (di Luca Montersino)
Brak ocen
Crema inglese (di Luca Montersino)
20min
Diplomatica
3h 30min
Bignè con crema al pistacchio
3h
Crema tartufo
12 Std. 20 Min
Crema al limone
10h 20min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20min