Bignè alla crema al limone con pinoli e caramello

Bignè alla crema al limone con pinoli e caramello

3.3 7 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz.
18 pezzi

Składniki

Pasta choux
  • 150 g di acqua
  • 80 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 10 g zucchero
  • 120 g di farina tipo 00
  • 3 uova
Crema al limone
  • 120 g di succo di limone spremuto fresco
  • 40 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 80 g zucchero
  • 4 uova
  • 20 g di amido di mais (maizena)
  • 40 g di burro a pezzi
  • 1 foglio di gelatina (2 g), ammollato in acqua fredda per 10 minuti e strizzato
Copertura
  • 100 g di pinoli sgusciati
  • 15 g di acqua
  • 150 g zucchero

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 5 g
Kalorie 875 kJ / 210 kcal
Tłuszcz 0 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...