Torta cappuccino

Torta cappuccino

4.4 32 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
8 fette

Składniki

Pan di Spagna
  • burro q.b.
  • 120 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 4 uova (da 60 g)
  • 3 tuorli
  • 170 g di zucchero
  • ½ stecca di vaniglia i semini estratti
  • 50 g di fecola di patate
Crema cappuccino
  • 500 g di latte intero
  • 4 tuorli
  • 100 g di zucchero
  • 80 g di frumina
  • 20 g di caffè solubile
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Bagna al caffè
  • 50 g di zucchero
  • 200 g di acqua
  • 90 g di caffè espresso
Terminare la preparazione
  • cacao amaro in polvere a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 11.5 g
Kalorie 2197 kJ / 525 kcal
Tłuszcz 20.3 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 74.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...