Torta cappuccino
TM5 TM6

Torta cappuccino

4.5 (30 ocen)

Składniki

Pan di Spagna

  • burro q.b.
  • 120 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 4 uova (da 60 g)
  • 3 tuorli
  • 170 g di zucchero
  • ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
  • 50 g di fecola di patate

Crema cappuccino

  • 500 g di latte intero
  • 4 tuorli
  • 100 g di zucchero
  • 80 g di frumina
  • 20 g di caffè solubile
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda

Bagna al caffè

  • 50 g di zucchero
  • 200 g di acqua
  • 90 g di caffè espresso

Terminare la preparazione

  • cacao amaro in polvere, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
2197 kJ / 525 kcal
Białko
11.5 g
Węglowodany
74.1 g
Tłuszcz
20.3 g
Błonnik
0.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy